Romii din Sibiu se pregatesc cu mare fast sa intre in Cartea Recordurilor. Colaboratorii regelui Florin Cioaba, presedinte al Asociatiei Romilor Nomazi si Caldarari, vor prepara, maine, cel mai mare sahaimas gatit vreodata.
Mancarea traditionala a romilor, ce contine varza, carne de porc si orez, va cantari o tona. Va fi preparata intr-un urias cazan de inox confectionat special pentru evenimentul de maine: Tot acolo se pregatea, ieri, si cortul pentru invitati: 300 de participanti din 12 judete ale tarii vor fi la congres. De asemenea, familia Cioaba i-a invitat pe toti sibienii sa guste din sahaimasul preparat in curtea Staborului de pe strada Ogorului. Evenimentul va fi filmat, iar inregistrarea va fi trimisa la Guinness Book. Romii sibieni au achitat o taxa de inscriere de 400 de euro. Dorin Cioaba spune ca intrarea in Cartea Recordurilor ar fi un prilej foarte bun ca romii caldarari si nomazi „sa nu mai fie bagati in aceeasi oala cu tiganii certati cu legea”.