ALTCEVA cu DAN CIOTOI! Cele mai frumoase melodii ale „prințișorului” muzicii de petrecere
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Știri interne » Gigi Becali, vizitat la inchisoarea Rahova de calugarii de la Muntele Athos. Patriarhia le-a permis sa participe la slujba

Gigi Becali, vizitat la inchisoarea Rahova de calugarii de la Muntele Athos. Patriarhia le-a permis sa participe la slujba

De: Cancan 01/06/2013 | 18:59
Gigi Becali, vizitat la inchisoarea Rahova de calugarii de la Muntele Athos. Patriarhia le-a permis sa participe la slujba

Patriarhia Romana le-a dat acordul calugarilor de la Muntele Athos sa participe, duminica, la Sfanta Liturghie care va fi oficiata la biserica de la Penitenciarul Rahova, a declarat sambata, pentru MEDIAFAX, preotul Constantin Stoica.

„Patriarhia Romana a primit, sambata dupa-amiaza, o solicitare din partea grupului de calugari de la Sfantul Munte Athos pentru a li se permite sa participe, duminica, la slujba Sfintei Liturghii de la biserica Penitenciarului Rahova. Dupa ce a analizat cererea, Patriarhia si-a dat acordul, astfel ca grupul de calugari va putea participa la slujba, in conditiile in care si Administratia Nationala a Penitenciarelor va fi de acord”, a spus purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, preotul Constantin Stoica.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane a mai spus ca orice preot sau monah care intentioneaza sa slujeasca intr-o biserica din reteaua Administratiei Nationale a Penitenciarelor trebuie sa trimita o solicitare scrisa cu mult timp inainte la ANP, potrivit legislatiei in vigoare si protocolului dintre Ministerul Justitiei si Patriarhia Romana.

El a precizat ca cei patru calugari de la Sfantul Munte Athos care au fost sambata la Penitenciarul Rahova pentru a cere informatii despre procedura pentru acordarea asistentei religioase in penitenciar sunt, din punct de vede spiritual, in jurisdictia canonica a Patriarhiei Ecumenice.

Calugari de la Muntele Athos au fost, sambata, la Penitenciarul Rahova pentru a solicita drept de vizita la Gigi Becali, acestia dorind sa oficieze o slujba, duminica, la biserica unitatii de detentie, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Robert Ionescu.

Potrivit avocatului Robert Ionescu, care a fost la Penitenciarul Rahova insotit de doi calugari de la Muntele Athos, acestia asteapta raspunsul de la conducerea unitatii de detentie privind cererea de vizita la Gigi Becali si oficierea unei slujbe.

Robert Ionescu a spus ca este avocatul ales al lui Gigi Becali si sambata dimineata s-a intalnit cu acesta, ocazie cu care l-a anuntat ca a venit cu doi calugari de la Muntele Athos care vor sa il viziteze in penitenciar.

Avocatul a precizat ca cei doi calugari cu care a venit la Penitenciarul Rahova fac parte dintr-un grup de 12 calugari de la Muntele Athos care a venit in Romania.

Potrivit avocatului, acestia asteapta raspunsul de la comandantul Penitenciarului Rahova privind cererea de vizita si de oficiere a unei slujbe la biserica din unitatea de detentie.

Robert Ionescu a precizat ca in cazul oficierii unei slujbe, s-ar putea sa fie necesar avizul de la Patriarhia Romana, intrucat calugarii „sunt straini de Biserica Ortodoxa Romana”.

Avocatul a mai spus ca Gigi Becali are dreptul in luna iunie la patru vizite, la fiecare dintre acestea putand veni cate doua persoane, insotite de doi copii. Ionescu a precizat ca, din informatiile pe care le are, pentru sambata nu au fost solicitate vizite la Gigi Becali.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Rahova, Gabriela Livadariu, a declarat pentru MEDIAFAX ca la Penitenciarul Rahova au venit patru calugari care au solicitat informatii despre procedura pentru acordarea asistentei religioase in penitenciar.

Ea a precizat ca pana in prezent nu a fost depusa la Penitenciarul Rahova nicio solicitare scrisa de la acestia privind acordarea asistentei religioase in unitatea de detentie.

Livadariu a mai spus ca orice cult religios recunoscut de lege poate solicita acordarea asistentei religioase in penitenciar.

Potrivit Regulamentului privind asistenta religioasa a persoanelor private de libertate, unitatile de detentie permit accesul reprezentantilor cultelor si asociatiilor religioase recunoscute de lege in mediul penitenciar, pentru a raspunde nevoilor de asistenta religioasa a persoanelor private de libertate aflate in custodia Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Aprobarea accesului in mediul penitenciar pentru reprezentantii cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege este acordat de catre directorul unitatii de detentie, conform regulamentului.

Solicitarea de acces trebuie sa fie formulata in scris si insotita de lista nominala cu persoanele care vor desfasura activitati specifice in mediul penitenciar.

Aceasta se inainteaza directorului unitatii de detentie pana la sfarsitul lunii noiembrie a fiecarui an, avand valabilitate pentru anul calendaristic urmator.

Lista nominala cuprinde informatii privind numele, prenumele, seria si numarul actului de identitate al reprezentantilor cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege, precum si avizul organismului national reprezentativ al acestora.

Solicitarile ulterioare de acces trebuie sa fie motivate in scris. De asemenea, solicitarea pentru accesul in penitenciar a reprezentantilor cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege pentru activitati specifice in unitatile in care nu exista cereri ale persoanelor private de libertate se motiveaza in scris.

Persoanele private de libertate pot sa-si declare, pe propria raspundere, confesiunea sau apartenenta religioasa, la intrarea in locul de detinere si ulterior pe parcursul executarii pedepsei privative de libertate sau a masurii internarii.

In timpul executarii pedepsei, detinutii isi pot exprima optiunea de a participa la oricare dintre activitatile cu caracter religios desfasurate de reprezentantii cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege.

Administratia Nationala a Penitenciarelor are un protocol cu Biserica Ortodoxa Romana, acesta fiind reinnoit in 26 martie 2013. Protocolul de colaborare stabileste cadrul general in care se desfasoara activitatea preotilor din penitenciare, precum si modalitatile de realizare a unor activitati cu implicatii sociale, educationale si moral-crestine.

Gigi Becali este incarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale.

Alaturi de acesta au fost condamnati la cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina. Cei trei stau in aceeasi camera de detentie timp de 21 de zile, cat dureaza perioada de carantina.

Dupa cele 21 de zile de carantina se va stabili in ce regim vor executa cei trei pedepsele si daca vor fi transferati la o alta inchisoare, preciza purtatorul de cuvant al Penitenciarului Rahova, dupa incarcerarea acestora.

R.N.

banner simona

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Elena Cârstea, de nerecunoscut după ce a suferit un atac cerebral! Cum arată astăzi artista, la 63 de ani
Elena Cârstea, de nerecunoscut după ce a suferit un atac cerebral! Cum arată astăzi artista,...
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie,  de Revelion
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
Vedetele din România au ieşit afară la zăpadă… dezbrăcate! Cum s-au pozat Diana Munteanu, Otniela Sandu sau Nicoleta Nucă
Vedetele din România au ieşit afară la zăpadă… dezbrăcate! Cum s-au pozat Diana Munteanu, Otniela...
Mihai Trăistariu are 8 cântări în noaptea de Revelion. Câți bani cere pentru 45 de minute? „Iese o sumă frumușică cât să mai plătesc ratele la bancă”  Ce tradiție respectă la cumpăna dintre ani
Mihai Trăistariu are 8 cântări în noaptea de Revelion. Câți bani cere pentru 45 de...
El este Cosmin, adolescentul de 17 ani care a murit călcat de autobuz în Valea Lupului. Părinții au cedat când și-au văzut băiatul fără viață și s-au prăbușit pe asfalt, lângă trupul neînsuflețit al acestuia. Scene dramatice după tragedie
El este Cosmin, adolescentul de 17 ani care a murit călcat de autobuz în Valea...
Horoscop 2025 pentru români, cu Cristina Demetrescu: „Nu sunt zvonuri, va fi un an auster”. Cele mai norocoase zodii și lunile benefice
Horoscop 2025 pentru români, cu Cristina Demetrescu: „Nu sunt zvonuri, va fi un an auster”....
Centrul de putere al Europei se schimbă. Cum ar putea arăta următoarea ordine mondială
Centrul de putere al Europei se schimbă. Cum ar putea arăta următoarea ordine mondială
„Cine sunt eu”. Ce spune Cătălin Berenghi, bărbatul care a amenințat-o pe judecătoarea din dosarul lui Călin Georgescu
„Cine sunt eu”. Ce spune Cătălin Berenghi, bărbatul care a amenințat-o pe judecătoarea din dosarul...
Care este presiunea corectă în anvelope când temperatura scade sub 0 grade Celsius?
Care este presiunea corectă în anvelope când temperatura scade sub 0 grade Celsius?
Doliu în lumea medicală din România! Medicul Florentina Vlădăreanu, fost lider al Institutului Național de Hematologie Transfuzională s-a stins din viață
Doliu în lumea medicală din România! Medicul Florentina Vlădăreanu, fost lider al Institutului Național de...
"Nu avem liniște” Ce a apărut la mormântul Andreei Cuciuc, la 40 de zile de...
Culiță Sterp a vorbit despre motivul despărțirii de Carmen de la Sălciua și momentul în care și-a oferit o nouă șansă alături de Daniela. “Nu am fost nici eu ușă de biserică și am făcut greșeli.”
Culiță Sterp a vorbit despre motivul despărțirii de Carmen de la Sălciua și momentul în...
Aterizarea forțată a avionului care a decolat de la București spre Zurich s-a transformat într-o tragedie! Un însoțitor de zbor a murit, după ce a ajuns la spital în stare gravă. Ce a transmis compania aeriană?
Aterizarea forțată a avionului care a decolat de la București spre Zurich s-a transformat într-o...
Lista scumpirilor din 2025. Cu cât vor crește cheltuielile anuale ale unui cuplu, după majorarea prețurilor
Lista scumpirilor din 2025. Cu cât vor crește cheltuielile anuale ale unui cuplu, după majorarea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Zilele trecute, soacra și nevasta m-au tocat, când una, când alta....
BANCUL ZILEI. Bulă: - Zilele trecute, soacra și nevasta m-au tocat, când una, când alta....
Galaxy S25 va fi mai SCUMP decât te așteptai!
Galaxy S25 va fi mai SCUMP decât te așteptai!
DE NERATAT: Fenomen astronomic RAR în noaptea de Revelion!
DE NERATAT: Fenomen astronomic RAR în noaptea de Revelion!
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Mesajul astrelor pentru zodii, 1 ianuarie 2025. Berbecul e ambițios. Capitol nou pentru Săgetător
Mesajul astrelor pentru zodii, 1 ianuarie 2025. Berbecul e ambițios. Capitol nou pentru Săgetător
Acesta este cel mai murdar obiect din bucătăria ta. Atrage bacteriile ca un magnet, dar puțini știu acest lucru
Acesta este cel mai murdar obiect din bucătăria ta. Atrage bacteriile ca un magnet, dar...
Bomba anului despre Călin Georgescu. S-a aflat planul lui Donald Trump în România: Are nevoie de el
Bomba anului despre Călin Georgescu. S-a aflat planul lui Donald Trump în România: Are nevoie...
Anamaria Prodan, anunţ-şoc de Revelşion: Plâng mereu când mă gândesc la Reghecampf! Impresara a dat cărţile pe faţă
Anamaria Prodan, anunţ-şoc de Revelşion: Plâng mereu când mă gândesc la Reghecampf! Impresara a dat...
Ce s-a întâmplat cu Indiana Jones? Analiză completă a unui joc prost optimizat
Ce s-a întâmplat cu Indiana Jones? Analiză completă a unui joc prost optimizat
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
ITP 2025. Obligatoriu pentru românii care au mașini mai vechi de 12 ani
ITP 2025. Obligatoriu pentru românii care au mașini mai vechi de 12 ani
Rețetă de orez prăjit cu pui. Secretul pentru un gust autentic
Rețetă de orez prăjit cu pui. Secretul pentru un gust autentic
Cum petreceau românii Revelionul în comunism. Era singura noapte din an când nu se întrerupea electricitatea
Cum petreceau românii Revelionul în comunism. Era singura noapte din an când nu se întrerupea...
La 50 de ani, Loredana, soţia lui Andrei Nicolescu arată fabulos! Ce studii are femeia care este de o frumuseţe răpitoare
La 50 de ani, Loredana, soţia lui Andrei Nicolescu arată fabulos! Ce studii are femeia...
Revelionul cel neBUN 2025. Cei mai iubiți artiști au adus zece dueluri de nota zece! Ilona și Ristei, show la superlativ
Revelionul cel neBUN 2025. Cei mai iubiți artiști au adus zece dueluri de nota zece!...
Filmulețul cu Andra și tatăl ei, viral pe TikTok: “Când vrei să faci un moment frumos dar nu te ascultă nici tata!”
Filmulețul cu Andra și tatăl ei, viral pe TikTok: “Când vrei să faci un moment...
Ce să nu faci niciodată pe 1 ianuarie dacă vrei să ai noroc. Tradiții și obiceiuri în prima zi din an
Ce să nu faci niciodată pe 1 ianuarie dacă vrei să ai noroc. Tradiții și...
Temperatura la care să gătești peștele ca să iasă fraged și suculent. Greșeala pe care multe gospodine o fac atunci când îl prepară
Temperatura la care să gătești peștele ca să iasă fraged și suculent. Greșeala pe care...
De ce urăște Teo Trandafir sărbătorile de iarnă. Nu vrea să audă de petreceri: „Am stat în perfuzii 14 ore”
De ce urăște Teo Trandafir sărbătorile de iarnă. Nu vrea să audă de petreceri: „Am...
×