Ziua de 8 Martie se apropie cu pasi foarte repezi, asa ca daca nu stii ce cadou sa ii faci persoanei iubite sau mamei, specialistul CANCAN.ro va sare in ajutor cu cateva deserturi care cu siguranta le vor da pe spate pe femeile din viata dumneavoastra!
Nu te-ai pregatit inca pentru 8 Martie, specialistul CANCAN.ro in materie de bucatarie, castigatoarea Masterchef, Jesica Zamfir, iti da cateva idei de nota zece.
Pe langa preparatele delicoase nu iti mai trebuie decat un buchet de flori, iar problema este ca si rezolvata. Un cadou culinar pentru iubita, sotie sau mama, bineinteles in culorile martisorului, care se prepara foarte rapid, iar pe deasupra este si foarte light.
Mousse de iaurt cu capsuni proaspete!
Pentru a prepara aceasta reteta vom avea nevoie de 100 biscuiti digestivi, 200 gr iaurt (de preferat grecesc), 200 gr frisca lichida, trei linguri zahar, 500 gr capsuni proaspete, o lamaie, un galbenus de ou, 50 gr brandy sau rom.
“Pregatim mousse-ul de iaurt astfel: frecam galbenusul cu doua linguri de zahar cu ajutorul mixerului, dupa adaugam iaurtul si continuam sa mixam, iar apoi treptat punem frisca si mixam pana se transforma totul intr-o crema de pufoasa. Ii mai punem coaja rasa de lamaie si sucul de la o jumatate de lamaie. Capsunile le taiem cuburi si le lasam la marinat 10-12 minute in brandy cu o lingura de zahar, nu uitam sa pastram cateva jumatati de capsuni pentru décor”, ne explica Jesica Zamfir.
Avem nevoie de pahare scurte sau cupe pentru desert transparente. La baza fiecarui pahar punem cate un biscuite digestiv faramitat, cateva bucatele de capsuni marinate, un strat de mousse de iaurt, iar un strat de capsuni iar un strat de mousse si terminam cu strat de capsuni taiate in jumatati sau sferturi. Umplem astfel toate paharele (cam 10 vor iesi), le lasam apoi la frigider 20-30 de minute inainte de servire.
––––––––––––––––––––––––––––
CITESTE SI
Mucenicii nu au fost niciodata mai gustosi! Cum sa gatesti de 9 martie ca un Masterchef!
––––––––––––––––––––––––––––-
Risotto cu sparanghel si migdale
Sa rasfatam si mai frumos doamnele din viata noastra le putem surprinde cu un risotto cu sparanghel si migdale. Pentru asta avem nevoie de 600 gr orez pentru risotto, 600 gr sparanghel, doua supe de legume, cinci linguri de unt, patru linguri parmezan ras, o legatura ceapa verde ,trei linguri migdale fulgi, 150 ml vin alb, sare si piper. Mai intai facem o supa de legume si o pastram la cald. Rumenim migdalele, curatam sparanghelul si taiem tijele oblic, bucati mari de grosimea unui deget.
„Ceapa verde tocata marunt. Intr-o lingura de unt calesti un minut bucatile de ceapa, doar partea alba, sparanghelul si jumatate din cantitatea de migdale. Adaugi orezul si restul ingredientelor, calesti pana devine orezul sticlos. Stingi cu vinul alb si astepti sa dea in clocot, dupa care adaugi trei sferturi din supa de legume, iar restul se adauga treptat amestecand incontinuu. Dupa 20 de minute risotto-ul trebuie sa fie cremos si boabele de o consistenta ferma, ii adaugam parmezanul si restul de unt, asezonat si servim cu aschii de migdale presarate deasupra”, a mai explicat Jesica.
(Alex Saulea)