Maestrul-cofetar Silvian Miron, singurul din tara distins cu trofeul de aur "Arch of Europe", a transformat meseria intr-o arta. De aceea, cand e vorba de torturi aniversare speciale, multe vedete din Romania apeleaza la laboratorul lui.
De-a lungul timpului, din cofetaria lui Silvian Miron au iesit torturi pentru multe personalitati din Romania. El este cel care a realizat un tort de 22 de kilograme si inalt de 1,20 metri, atunci cand Ion Tiriac a implinit 70 de ani. Impresionat de cadoul primit, Tiriac nu s-a indurat sa imparta tortul cu invitatii si a spus ca-l va pastra in casa sa de la Monte Carlo. Si Octavian Belu a primit un tort-capodopera realizat de Silvian Miron, atunci cand a fost distins cu titlul de „Cel mai de succes antrenor din lume” acordat de World Records Academy. Printre cei care apreciaza creatiile ciocolatiere ale lui Silvian se numara Mariana Bitang, Cristian Borcea, Ilie Nastase. Recent, la aniversarea a 45 de ani, Gheorghe Hagi a primit un tort creat tot de Silvian Miron, simbolizand un teren de fotbal. Una dintre piesele de rezistenta este bustul regelui Carol I, din ciocolata, pe care il pastreaza cu sfintenie in propria sa cofetarie din Constanta. A lucrat timp de doua luni la el si a folosit 64 de kilograme de ciocolata. „Un om de afaceri mi-a oferit 2.000 de euro pentru aceasta piesa, dar nu am vrut sa o dau”, spune Silvian. O alta opera pastrata in mica sa expozitie este un manechin imbracat cu bluza si fusta din ciocolata. Mereu in trend, Silvian Miron spune ca, in scurt timp, va incepe sa creeze martisoare din ciocolata.