Noua persoane cu varste cuprinse intre 13 si 66 de ani, care au mancat preparate din carne de porc mistret la o petrecere, sunt internate in spital, in cazul a cinci dintre acestea fiind confirmata boala, in timp ce alte 13 persoane de la aceeasi petrecere sunt in atentia DSP Suceava.
Directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Suceava, Ludovic Abitei, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca 22 de persoane care au participat la o petrecere organizata in 15 august, la o stana de pe Muntele Rarau, au consumat preparate din carne de porc mistret, insuficient pregatite termic.
Ulterior, noua persoane, cu varste cuprinse intre 13 si 66 de ani, s-au simtit rau si au ajuns la spital, fiind suspectate de trichineloza.
Abitei a precizat ca la cinci dintre cele noua persoane a fost confirmata boala in urma analizelor de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, iar la alti doi rezultatul a fost negativ. Cele noua persoane sunt internate in spital.
Conform sursei citate, celelalte 13 persoane care au participat la petrecerea respectiva au fost consultate si le-au fost recoltate probe de sange ce au fost trimise pentru analiza la Bucuresti, rezultatele urmand sa fie transmise cel mai probabil in cursul zilei de miercuri.
Abitei a precizat ca acestia se afla la domiciliu, insa sunt in atentia autoritatilor sanitare.
Directorul DSP Suceava a recomandat populatiei sa consume doar carne si preparate din carne verificate sanitar-veterinar din unitati de alimentatie publica sau magazine autorizate.
Initial, DSP Suceava anunta ca 16 persoane sunt suspecte de trichineloza dupa ce au mancat preparate din carne de mistret, sase dintre pacienti fiind spitalizati.