Cu toate ca are o avere care se invarte in jurul a zece milioane de euro, Ioan Popa nu pune mare pret pe lux. Acesta face afaceri la un jaf de telefon, schiaza in Muntii Banatului, nu in Alpi, iar o portie de paste gatite cu manuta lui nu ar da-o in ruptul capului pentru Caviarul Almas, care costa cam 25.000 de dolari.
Daca intrebi in tot judetul Caras-Severin de Ioan Popa risti sa nu il identifici pe cel mai avut om din zona. Bogatul judetului e cunoscut dupa porecla pe care si cel mai mic locuitor carasan o stie, Nelu Taietelu, nume dobandit dupa succesul pe care Ioan Popa l-a cunoscut in afacerile cu paste fainoase. Acesta este insa un milionar atipic. Aproape niciodata nu-l vezi imbracat la costum si nu-l intalnesti in restaurante de lux. Daca ii mai vezi si telefonul mobil, poti sa juri ca nu castiga mai mult de 2.000 de lei pe luna. „Eu am doua costume de schi si unul de placa si nici nu am nevoie de mai multe. Nu am telefoane din astea pe care le misti cu degetele, am un telefon de vreo trei ani, care incepe sa se dezmembreze si acum un an mi-am mai comandat unul la fel pentru ca acesta mi-a purtat noroc. Nu m-au interesat niciodata lucrurile de fatada, nu m-au tentat gadgeturile. Mi se pare o stupizenie sa cumperi un lucru cu 2.000 de euro cand peste sase luni el o sa coste 400”, a spus milionarul. Ioan Popa s-a apucat de produs paste in 1993, iar acum este lider pe piata din Romania. Pana sa faca milioane din faina, oua si apa, acesta nu se omora dupa paste. Acum insa, aproape zilnic le are in farfurie si, mai mult decat atat, le gateste singur. „Eu gatesc paste si spun ca sunt un bun bucatar. De cand sunt in domeniu, eu consum cam de patru-cinci ori pe saptamana paste. Recomand tortellini cu carne, pentru ca e un produs consistent si extrem de usor de preparat”, spune milionarul. „Nelu Taietelu” are un pont pentru barbatii care nu stiu cum sa cucereasca mai repede o femeie. „O portie de „Tortellini cu sos ? la Pana” da gata orice femeie”, spune afaceristul. „Nu dau Semenicul pe nicio statiune montana din Europa” Vara, omul de afaceri Ioan Popa inoata cateva ore pe zi in Lacul Valiug, iar in aceasta perioada e mai tot timpul la munte, calare pe ATV, snowmobil, pe schiuri sau pe placa de snowboard. Nu se omoara dupa statiunile montane din Austria, Italia sau Franta si considera ca Semenicul nu este cu nimic mai prejos. „Nu dau Semenicul pe nicio statiune montana din Europa. Nu-mi aduce nicio satisfactie daca ma duc afara. Faptul ca vad atatia oameni pe partia pe care am facut-o la Valiug si stiu ca asta se datoreaza muncii mele e o satisfactie care nu se poate comensura in bani, asta nu se poate cuantifica financiar”, mai spune omul de afaceri. Tine istoricul firmei in rama „Nelu Taietelu” nu are cum sa uite de unde a plecat. Pe unul dintre peretii biroului sau din Resita a inramat fotografii care ilustreaza toate etapele importante din viata firmei sale, de la primul an de activitate pana in prezent, cand este lider in productia de paste din Romania. Tot acolo se regasesc si fotografii cu angajatii care de-a lungul vremii l-au ajutat sa construiasca acest brand si, mai ales, sa castige milioane de euro. Tortellini cu sos a la Pana Iei pastele, le fierbi in apa cu sare, prajesti un pic de sunca taiata felii in ulei de masline, putin vin alb, sare, piper, un pic de oregano si, la sfarsit, putina smantana. Se consuma alaturi de o sticla cu vin alb.