Un proverb romanesc spune ca omul gospodar isi faca iarna car si vara sanie, iar cine vrea sa fie pregatit pentru Sarbatorile Pascale ar trebui inca de pe acum sa dea o raita prin pietele din Capitala.
Piata Rahova este le cunoscuta bucurestenilor ca una dintre cele mai ieftine din Capitala, iar indiferent de zi aici este forfota mare. Preturile sunt pentru orice buzunar, iar oferta este diversa.
Spre exemplu, ouale sunt 0,5 lei, legatura de ridichi variaza intre 1 leu si 1,5 lei, iar kilogramul de rosii porneste de la 5,99 lei si poate ajunge pana la 7,99 lei. Gospodinele care vor sa faca cozonaci pot cumpara de aici faina de tara la trei lei kilogramul, iar unul de nuci ajunge si la 32 de lei.
O salata verde costa intre 1,5 si doi lei, kilogramul de cartofi oscileaza intre 2 lei si 2,2 lei, iar ardeiul gras costa intre cinci si 12 lei. De altfel, daca va pregatiti pentru postul Pastelui trebuie sa stiti ca un kilogram de fasole este 12 lei, iar ceapa este 2 lei. De altfel, un kilogram de malai de tara costa trei lei, iar castravetii sunt intre 5 lei si 6 lei. Un kilogram de pulpa de porc costa aici in jur de 19 lei.
Carnea mai ieftina in Piata Progresul
La Piata Progresul din Sectorul 4, chiar daca nu era asa de mare agitatie ca la Rahova, preturile nu difera foarte mult. Astfel, legatura de ridichi variaza intre 1 leu si 2 lei, salata verde este 2 lei, iar rosiile oscileaza intre 7 lei si 8 lei.
Kilogramul de cartofi il gasim intre 1,8 si doi lei, iar cel de ceapa poate ajunge pana la 2,5 lei. Pentru un kilogram de ardei gras trebuie sa scoatem din buzunar intre 12-15 lei, iar pentru unul de castraveti pretul ajunge la 8 lei.
Pretul unui ou porneste de la 0,43 lei si poate ajunge pana la 0,65 de lei. Fasolea are acelasi pret ca si in Piata Rahova, iar malaiul de tara este 2,5 lei kilogramul.
Ceva mai ieftine decat in sectorul 5 sunt pulpa de porc (pentru un kilogram trebuie sa platim 17,90 de lei) si nucile, care costa cu 2 lei mai putin kilogramul.
La Piata Obor gasim nuci alese cu 38 de lei kilogramul
Piata Obor este una dintre cele mai cunoscute din Capitala, iar complexul este tranzitata zilnic de sute de oameni. Chiar daca este un pic mai scumpa ca cele doua prezentate, bucurestenii se pot bucura aici de o gama variata de produse.
Kilogramul de nuci alese costa 38 de lei, faina ajunge la patru lei, iar malaiul costa 3 lei. Pentru a cumpara aceeasi cantitate de rosii trebuie sa scoatem din buzunar intre 6,9 si 7,5 lei, iar castravetii ajung la 8,9 lei.
O legatura de ridichi variaza intre 1,5 si doi lei, iar cartofii sunt intre 1,8 si doi lei. De altfel, pretul unui kilogram de fasole variaza intre 11 si 13 lei, iar salata este 2,5 lei.
CITESTE SI
Piata Dorobanti si preturile duble!
La polul opus se afla Piata Dorobanti, cunoscuta in toata Capitala ca cel mai scump complex agro-alimentar. Un kilogram de rosii aici este dublu fata de pietele de cartier, fiind 15 lei, cartofii la fel, un kilogram ajunge la 4 lei.
Legatura de ridichi este 3 lei, iar un kilogram de pulpa de porc este aproape 20 de lei. (Alex Saulea)