Preparatele din soia va intaresc sistemul imunitar si va ajuta sa preveniti afectiunile cardiace, osteoporoza si tumorile cancerigene la san, prostata sau colon. Andrei Sion Soia si o mare parte a produselor pe baza de soia sunt alimente cu o puternica valoare nutritionala. De fapt, boabele de soia sunt surse de proteine complete pentru ca asigura toti aminoacizii necesari functionarii organismului. Alimentele din soia nu contin colesterol si sunt bogate in fibre. Mai mult, soia are vitamine, minerale si fitochimicale, cum ar fi izoflavonoidele, care ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Iata care sunt proprietatile curative ale acestei proteine, conform cercetarilor internationale. Proteinele si izoflavonoidele din soia scad nivelul de colesterol nesanatos si astfel va protejeaza de afectiunile cardiace, combat hipertensiunea si reduc riscul aparitiilor cheagurilor de sange, prevenind atacurile cerebrale sau infarcturile. Soia asigura organismului o cantitate importanta de antioxidanti care va apara de actiunea radicalilor liberi si intaresc sistemul imunitar. Fibrele solubile ale produselor din soia va pot feri de multe tumori cancerigene digestive, cum ar fi cancerul de colon sau rectal. Mai mult, izoflavonoidele din soia va pot ajuta sa preveniti afectiunile canceroase asociate cu dereglarile hormonale, cum ar fi cancerul mamar sau de prostata. Proteinele din soia va intaresc si sistemul osos pentru ca maresc abilitatea oaselor de a absorbi calciul. De asemenea, izoflavonoidele incetinesc pierderea masei osoase si inhiba slabirea oaselor, prevenind osteoporoza. Substantele din soia ajuta si la reglarea secretiei de estrogen prin care se amelioreaza simptomele menopauzei. Proteinele si fibrele din soia mai pot normaliza nivelul de glucoza care ajuta la controlarea diabetului. Pentru a va bucura de avantajele oferite de aceste alimente, specialistii americani va recomanda un consum zilnic de cel putin 25 de grame de proteine de soia, adica aproximativ doua portii dintr-un astfel de produs.