Pastele se apropie cu pasi repezi, iar ca sa fii in trend cu noile tendinte in gatit trebuie sa notezi sfaturile specialistului CANCAN.ro. Jesica Zamfir, castigatoare MasterChef, ne invata cum sa pregatim cateva dulciuri special pentru Paste.
Iata cum ne putem rasfata invitatii de la masa de Paste cu cateva retete de prajituri, extrem de usor de facut. Daca nu poti astepta pana la sarbatoarea care se apropie vertiginos, poti sa te apuci de gatit chiar acum, in plin post. Asta deoarece ingredientele ne permit deorece nu sunt de origine animala.
Briose pufoase de ciocolata
Pentru aceasta reteta delicioasa avem nevoie de 10 linguri zahar, 10 linguri ulei, patru linguri cacao, sase linguri faina, 10 linguri apa calda, o jumatate de pliculet de praf de copt, se pot pune nuci macinate sau fructe confiate sau uscate, in functie de ce avem prin dulap.
“Incepem prin a amesteca zaharul si uleiul dupa care punem faina si praful de copt. Adaugam si lingurile de apa calda si mixam bine timp de 3-5 minute. La final adaugam nucile si eventual ceva arome care ne fac placere, vanilie, rom sau coaja de portocala. Turnam compozitia in forme de briose in care am pus in prealabil hartiutele speciale si coacem 20 de minute, la 180 de grade Celsius. Sa aveti pofta!”, ne-a spus Jesica Zamfir.
Salata de alac cu hribi si vinete
Pentru asta avem nevoie de 200 gr alac, 300 gr hribi, trei vinete, otet balsamic, 100 gr rosii uscate in ulei, ulei de masline, usturoi, oregano, patrunjel, sare si piper.
“Fierbeti alacul in apa sarata. Odata fiert scurgeti apa si lasati sa se raceasca. Condimentati cu otet balsamic, ulei de masline sare si piper. Intre timp coaceti vinetele taiate felii lungi, in cuptorul incalzit la 180 grade Celsius. Scoateti din cuptor lasati sa se raceasca si apoi presarati deasupra rosiile uscate si oregano. Formati din aceste felii niste rulouri si lasati deoparte. Taiati hribi in felii si saltati in tigaie 2-3 minute cu ulei de masline si usturoi. La sfarsit adaugati patrunjelul maruntit. Puneti alacul in farfurie si amestecati cu hribi iar peste asezati rulourile de vinete. In cazul in care nu e sezonul vinetelor le puteti inlocui cu zucchini urmand acelasi procedeu”, ne-a explicat o alta castigatoare MasterChef, chef Aida Parascan.
Negresa de post
Acest preparat este un desert delicios pentru perioadele de post. Negresa de post nu necesita mult efort in preparare, si nici nu costa foarte mult. Pentru a realiza acest desert avem nevoie de 300gr faina, 70 gr cacao neagra, 50 gr indulcitor, 350ml lapte de soia, 150ml ulei, doua lingurite praf de copt, doua lingurite bicarbonat de sodiu, un praf de sare, o lingurita esenta de vanilie, 100 gr fructe confiate stafide, merisoare si curmale.
Dizolvam indulcitorul in laptele de soia, apoi adaugam uleiul si esenta de vanilie. Intr-un vas incapator amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Peste acestea adaugam ingredientele umede si amestecam incet cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia. Punem compozitia intr-o tava, pe care inainte o tapetatam cu hartie de copt. Nivelam compozitia cu o spatula si punem deasupra fructele confiate. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute la foc mediu primele 10 minute, apoi la foc mic restul timpului. Facem testul cu scobitoarea.
Cupcakes cu crema de unt si irish cream
Ca sa jonglati cu papilele gustative ale invitatilori, dar si pentru a avea si un aspect placut pentru dulciuri, Jesica ne mai prezinta o retata, la fel de delicioasa si de simpla.
––––––––––––––––––––––––––––
CITESTE SI:
Psihologul CANCAN.ro elucideaza misterul preotului cu Maserati! Vezi ce spune specialistul!
––––––––––––––––––––––––––––-
“Acestea sunt pentru mesele de sarbatoare, mai ales pentru masa de Paste, nu-i asa ca parca fac parte din peisajul de primavara? Pentru ele am pregatit asa: trei oua, 100 gr zahar, 150 gr unt topit, 200 gr faina, un pliculet praf de copt, o lingurita extract de vanilie, o lingurita de crema de whiskey. Pentru crema 100 gr unt si 50 gr zahar pudra, 2-3 lingurite crema de whiskey, decor bilute colorate”, a explicat specialista CANCAN.ro, cea care ne-a spus si modul de preparare:
Pentru inceput pregatim aluatul de briose, batem ouale intregi impreuna cu zaharul, cu ajutorul mixerului, timp de trei minute, adaugam treptat untul topit si racit, continuand sa batem si punem si crema de whiskey. Apoi venim cu faina si praful de copt si amestecam cu ajutorul unei spatule. Compozitia o turnam in forme de briose si coacem, 15-20 minute, la 180 grade Celsius. Pentru crema batem untul spuma impreuna cu zaharul si crema de whiskey. Crema o punem in posh si umplem briosele dupa care le ornam frumos dupa bunul plac. Inainte de umplere, briosele trebuiesc perfect racite si „scobite” usor de miez pentru a putea fi umplute cu crema savurosa. (Sursa foto licutamarin.blogspot.ro)(Alex Saulea)