CONEXIUNI. Monica Iacob Ridzi a fost anchetata de colega ei de partid, Cristina Traila (medalion), care a stabilit ca fondurile au fost folosite ca la carte (vezi facsimil) CANCAN a descoperit detalii incredibile despre sefa Autorita-tii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, care a stabilit ca ministrul Monica Iacob Ridzi a procedat corect atunci cand a dat 630.000 de euro unor firme de apartament pentru organizarea Zilei Tineretului. Sotul anchetatoarei Cristina Traila, presedintele ANRMAP, este avocatul Doru Traila, care a scapat de puscarie, dupa ce a dat cu masina peste un politist si a fugit de la locul faptei. Narcis Voica „O mana spala pe alta, iar amandoua fata”, spune o zicala, iar aceasta teorie pare sa functioneze de minune in cazul unor politicieni, atunci cand vine vorba de anchete penale, acuzatii grave ce s-ar putea finaliza cu puscarie si jonglerii cu bani publici. Reporterii CANCAN au descoperit ca sefa Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, care a anchetat modul in care s-au folosit fondurile MTS pentru organizarea Zilei Tineretului, este nimeni alta decat sotia avocatului Traila, care in urma cu un an si jumatate a lovit cu masina un politist din Braila. Cristina Traila, membru fondator al Partidului Democrat-Liberal, si-a sustinut sotul acuzat de ultraj, vatamare corporala si distrugere, la finele lunii ianuarie 2008. Sprijinit de sotie si de asociatul sau, Valeriu Stoica, fostul ministru al Justi-tiei, Traila a reusit, ca prin minune, sa scape basma curata. Acest fapt lasa loc gurilor rele sa spuna ca anchetatoarea de la ANRMAP a Monicai Iacob Ridzi ar putea fi usor de manipulat in anumite contexte, cum ar fi si cel de fata. Dincolo de aceste speculatii, este clar doar un lucru: sotul sefei ANRMAP a trecut razant pe langa puscarie, dar totul s-a terminat – nu se stie cum – in favoarea lui.
CANCAN a relatat anul trecut despre incidentul in care a fost implicat avocatul Traila. Acesta a fost oprit de un echipaj, la intrare in judetul Braila, dupa ce a trecut cu masina de teren peste calea ferata, ignorand semnalele de la bariera. „A prezentat cartea de identitate, dar a refuzat sa inmaneze permisul de conducere si certificatul de inmatriculare. Agentii s-au deplasat la masina pentru a-l verifica prin statie, insa avocatul a demarat in tromba si l-a acrosat pe unul dintre agenti, ranindu-l la sold, apoi a avariat portierele de pe partea stanga a Daciei Logan. A fost dat in urmarire si a fost retinut intr-o comuna invecinata”, preciza IPJ Braila.
Procurorul Costel-Marcel Codita, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati, ne-a declarat, ieri, ca do-sarul s-a finalizat in urma cu exact un an. „Pe 25 iunie 2008, Parchetul a dispus ne-trimiterea in judecata a avocatului Traila, care era acuzat de ultraj. Pentru fapta sa, avocatul a fost sanctionat cu o amenda administrativa, de drept penal, in valoare de 1.000 de lei. Procurorii au optat pentru netrimiterea dosarului in instanta in cazul acuzatiilor de ultraj, iar in cazul acuzatiilor de distrugere a incetat procesul, deoarece IPJ Braila a formulat plangerea tardiv”, ne-a declarat procurorul Marcel Codita. Cu alte cuvinte, Traila a scapat doar cu o amenda de 1.000 de lei, desi acuzatiile aduse la adresa sa erau extrem de grave, iar ultrajul este pedepsit, in cazul cetatenilor de rand, cu pana la doi ani de puscarie. In mod bizar, Inspectoratul de Poli-tie al Judetului Braila a „uitat” sa ceara, in timpul legal, despagubiri pentru masina avariata, preferand sa plateasca reparatiile pentru Logan din bani publici. Mai mult, agentul care initial a declarat ca a fost lovit de SUV-ul avocatului si intentiona sa-l tarasca prin tribunale pe autor s-a „insanatosit” brusc si a refuzat sa depuna o reclamatie impotriva avocatului Traila. Contactat de reporterii CANCAN, care au incercat sa afle ce masuri s-au luat impotriva avocatului amendat penal, decanul Baroului Bucuresti a refuzat sa faca vreun comentariu.