Romania a intrat in Cartea Recordurilor in 1986, printr-un exercitiu perfect al Nadiei Comaneci. Si nu ne-am oprit aici: romanii s-au ambitionat si au rupt toate barierele in materie de recorduri!
Ziua Nationala a Romaniei este cel mai potrivit moment sa sarbatorim eforturile romanilor care au vrut sa demonstreze ca suntem CEI MAI BUNI! Individul sau laolalta, romanii au demonstrate ca-si pot depasi limitele in orice domeniu!
Nadia Comaneci a fost prima care a dus Romania in Cartea Recordurilor, dupa o nota de 10, luata dupa un exercitiu perfect executat in 1986 la barna. Cine nu-si aminteste de cea mai mica bancnota din lume scoasa in Romania, de romanul care a primit cele mai multe scrisori din lume, dar si de recordul inregistrat de cei mai multi semnatari ai unei scrisori de dragoste, validat chiar de catre o judecatoare.
Ziua Unirii (24 ianuarie) a fost sarbatorita in Slatina, in 2006, cu cea mai mare hora din lume, cu 13.828 de participanti.
Nu doar la petreceri suntem cei mai buni, ci si la gatit!
Baia Mare a intrat in Cartea Recordurilor, cu cel mai mare gulas, de 7.200 de litri, preparat pe 29 septembrie 2007, in timpul Festivalului Castanelor, a aurmat cel mai lung carnat afumat din lume, cea mai mare ciocolata, pizza, salata, tocana de ciuperci si tort!
Pitestiul este si el in Cartea Recordurilor, cu cel mai mare adapost pentru cainii comunitari.
In Romania au existat si asa-zisele recorduri „corporatiste”, legate de lansarea sau relansarea unui brand. Astfel, cel mai mare lant de prezervative cu o lungime de 3 kilometri si 200 de metri a fost realizat pe Bulevardul Unirii din Capitala, pe 28 octombrie 2007.
Un alt record mondial detinut de Romania la categoria „sport” este cel care apartine acrobatei Corina Colonelu Mosoianu – un triplu surub la bara mobila, pe 17 aprilie 1984, la Madison Square Garden din New York.
De asemenea, atleta Claudia Stef a stabilit un nou record mondial la proba de 3.000 de metri mars in sala, pe 30 ianuarie, iar Doina Melinte a batut recordul de viteza la proba de o mila, in sala.
In caz ca ati uitat, va reamintim ca Romania a intrat in Cartea Recordurilor, in 2009, cu o constructie incredibila! Este vorba de cel mai mare monument al cepei, construit in comuna Pericei, din judetul Salaj, la cererea unui om de afaceri caruia i se spune „Sandu de la Pericei”.
Mihai Albu, designerul care a creat cele mai inalte sandale vazute vreodata, 31 de centimetri si Giuliano Stroe, cel mai puternic copil din lume, sunt alti doi romani care au ajuns in Cartea Recordurilor.
(M.A.)