Cancan de odinioara va prezinta azi o serie de retete de acum 100 de ani pentru cozonaci.
Plamadeala din mahalalele din „Micul Paris” in miresma cartiere intregi inainte de Paste, iar gospodinele ajungeau sa faca febra musculara dupa „lupte seculare” cu aluatul din care se nasteau adevarate delicatese culinare.
Lapte, branza, stafide, oua, munca de jumatate de zi, asa trudeau femeile anilor 1910 inainte de Paste. Cozonacii erau (cum sunt si acum) „la pièce de résistance” a mesei Pascale, iar „cucuoanele” vremii puneau mare accent pe plamadeala si pe aluatul cozonacilor rumeni gatiti la foc domol in masinile de gatit.
________________
CITESTE SI:
Cum si ce se gatea in mahalalele din Bucuresti acum 100 de ani! Ce pregateau romanii de Paste!
CANCAN DE ODINIOARA. Ce se vindea la mica publicitate in urma cu 111 ani!
________________
Redam astazi o serie de retete autentice din anii 1900, „semnate” de Ecaterina Colonel Steriad, absolventa Institutului Damen-Stift din Viena (o scoala religioasa de prestigiu care invata femeile bunele maniere si tainele bucatariei).
Livius Ionescu