DUBLU AVANTAJ. Elisabeta Grigore foloseste oul de prepelita si ca masca pentru ten, si in bucatarie O familie din Arges a gasit secretul tineretii. De mai bine de opt ani se ocupa de o afacere care a devenit pentru ei un „izvor de sanatate si voie buna”: din banii pe care ii aveau si cu un imprumut la banca si-au deschis o ferma de prepelite. In momentul de fata, au peste 2.000 de exemplare care produc peste 600 de oua pe zi. Ioana Zafira Din cele mai vechi timpuri, se stie ca oul de prepelita este un izvor nesecat de sanatate, pentru toti cei care au rabdare si bani sa urmeze o astfel de cura, iar familia Grigore o respecta cu sfintenie: „Eu am 58 ani si sotul meu are 60 ani, insa nimeni nu ne da mai mult de 35 si 40 ani”, ne-a spus Elisabeta Grigore. Tot ce trebuie sa faci este sa bei timp de 49 zile 240 de oua, dupa care faci pauza 20 zile, apoi reiei cura si maresti pauza cu inca 10 zile. „Dimineata, pe stomacul gol, se bea oul crud, faci pauza de 30 minute, o ora, si abia apoi mananci si iti bei cafeaua. Ouale de prepelita te vindeca de orice”, spune Elisabeta. In ceea ce priveste pastrarea tenului tanar si fara riduri, se aplica pe fata spalata doua galbenusuri batute, se lasa 20 minute, dupa care se clateste cu apa calduta. Afacerea cu prepelite nu este legata, neaparat, de latura financiara. Elisabeta Grigore pune mult suflet in ceea ce face. „Sa vedeti primul set de pui! Sunt atat de mici!… S-auziti cum canta fetitele!… E o placere!”, mai marturiseste ea.